Campusurile studențești, luate cu asalt. La UAIC, doar două treimi dintre studenți au loc de cazare

Data publicării:
CAZARE CAMIN 3

Universitatea Alexandru Ioan Cuza le pune la dispoziție studenților 6 mii de locuri în cămine. Asta înseamnă că instituția de învățământ reușește să acopere doar două treimi din numărul cererilor de cazare. În plus, pentru al doilea an consecutiv, taxele au fost majorate cu 10 la suta, astfel că acum, studentii vor fi nevoiţi să achite între 135 şi 300 de lei pe lună.

Iar nemulţumirile legate de tarife s-au amplificat la vederea conditiilor din camere. Dacă tinerii au trecut până la urmă peste faptul că vor locui înghesuiți la gândul că vor fi aproape de colegi, părinții lor s-au declarat dezamăgiți de-a dreptul.

"Ştiu că sunt preţuri mai mari la alte cămine, unde sunt mai puţini. Aş fi dorit să fie doi sau trei în cameră. Aici sunt patru, cinci. Nu sunt chiar mulţumit din punctul ăsta de vedere, dar deocamdată asta e prima posibilitate pe care o avem," a spus un părinte.

Ca şi în anii trecuţi, sancţiunile pentru cei care își vând locul de cazare sunt drastice. "Să nu încerce să obţină cazare pe alte căi de la colegii lor. Tranzacţionarea locurilor de cazare la universitatea noastră poate duce la exmatriculare," a declarat Bogdan Pleşcan, directorul general administrativ UAIC Iaşi.

Studenţii care nu vor reuşi să prindă cazare în cămin în prima etapă mai au șansă începând de luni când se vor reîmpărți locurile rămase neocupate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri