Sari la conținut

Casă construită contra cronometru. Voluntarii "Casa Share" vor să ridice o locuinţă în trei săptămâni

În comuna Miroslava din judeţul Iaşi, voluntari, vecini şi rude muncesc cot la cot pentru familia rămasă fără agoniseala de o viaţă. Trei copii împreună cu părinţii lor au ajuns să doarmă într-o şură după ce, în urmă cu câteva zile, locuinţa li s-a făcut scrum, în urma unui scurtcircuit.

"Nu am mai putut să facem nimic. A luat foc, casa plină de mobilă, vă daţi seama că a izbucnit repede. Grinzile de brad erau uscate şi imediat s-au aprins. Am ieşit desculţă în stradă," povesteşte mama copiilor. 

"Aveam un televizor, un aragaz. Nu aveam luxul de pe lume, dar eram mulţumiţi cu ceea ce aveam. Strictul necesar. Aveam un calculator. Dar am pierdut totul. În cinci minute s-a pierdut totul, s-a ars," spune tatăl copiilor. 

Povestea celor cinci i-a impresionat pe voluntarii proiectului Casa Share. Iniţiatorul campaniei a reuşit în timp record să strângă banii necesari şi să pună oamenii la lucru.

Cristi Cobiliza, voluntar: "am de spart aici toată, nici nu ştiu cum se numeşte, că nu sunt constructor. Deci asta mi s-a dat de făcut, asta fac. De asta am venit să muncesc. Astfel de lucruri se fac doar cu ajutorul oamenilor şi am considerat că am posibilitatea să fac asta."

Bogdan Tănase, iniţiator campanie: "Este un caz de urgenţă. Copiii stau pe jos, dorm într-o şură, nu au nimic. Trebuie să terminăm cât mai repede. Mobilizez tot ce prind. Toţi băieţii, toată lumea, trebuie să terminăm cât mai repede. Dau un termen două - trei săptămâni de zile."

Când proiectul va fi gata, cei cinci membri ai familiei vor avea o casă cu trei dormitoare, hol, bucătărie şi baie.