Sari la conținut

Centru de reușită pentru studenţii de la UMF. Tinerii vor fi pregătiţi să susţină rezidenţiatul în orice ţară francofonă

Pentru înființarea noului centru, Agenția Universitară a Francofoniei a investit peste 15 mii de euro. Centrul de Reuşită Universitară este dotat cu o tablă interactivă, cu un sistem de videoconferință și laptopuri. Cu ajutorul lor, studenţii vor putea organiza prelegeri publice și proiecte internaționale.

”Studenţii noştri vor avea posibilitatea să înveţe nu numai de la cadrele didactice de la Universitatea noastră, ci de la nenumăraţi alţi specialişti sau alţi colegi care funcţionează pe aceleaşi palier de interes profesional cu ei în întreaga lume,” a explicat Anca Colibaba, coordonator al centrului.

Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi: ”Studenții noștri văd că ne preocupă să spunem nevoile lor, îi pregătim ca să ia orice examen de rezidențiat în România sau în Franța sau în celelalte țări care sunt francofone.”

Și studenții francezi sunt încântați de acest proiect.

”Acest centru pentu mine e foarte important pentru că e o deschidere din francofonie, din cultura franceză pentru toată România. Cred că este bine că s-a creat o legătură puternică între Franța și România,” consideră Julien Martinet, student francez.

În Iași mai există două astfel de centre, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza și la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.