Daniel Horodniceanu a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a prelua conducerea DIICOT

Data publicării:
horodniceanu

Procurorul Daniel Horodniceanu a fost întrebat de unul dintre membrii CSM cum ar reacţiona dacă ar afla că un procuror DIICOT se află la masă cu un primar şi cu un politician de rang înalt dicutând chestiuni legate de un dosar penal.

„În primul rând, voi încerca să verific dacă informaţia este reală. Voi căuta să vad dacă relaţia dintre procurorul respectiv şi persoanele cu care stătea de vorbă în acel moment exista dinainte ca acesta să fie procuror DIICOT. Voi căuta să stau de vorbă cu procurorul şi să văd ce l-a animat să poarte respectiva discuţie, la respectiva masă. După ce voi face toate discuţiile şi voi constata că poate afecta activitatea procurorului, voi solicita procurorului general să ia măsurile legale”, a răspuns procurorul Daniel Horodniceanu.

Aceasta a fost una dintre cele mai dificile întrebări la care Daniel Horodniceanu a fost nevoit să răspundă în timpul audierii care a durat o oră şi jumătate. Procurorul propus pentru a ocupa funcţia de şef al DIICOT conduce în acest moment serviciul de luptă împotriva crimei organizate din Iaşi. După scandalul în care a fost implicat primarul Gheorghe Nichita, Daniel Horodniceanu a fost întrebat de jurnalişti dacă ştia despre serviciile de filaj pe care membrii clanului Cordunenilor le-ar fi prestat pentru edil, interlopii fiind anchetaţi chiar de parchetul pe care-l conduce.

„- Rep: Primarul Nichita i-ar fi pus să fileze anumite persoane?
-Cred că informația pe care o aveți e inexactă. Nu cred că au fost puși de primarul Nichita. Și cred ca informația e inexactă. Și dacă numele apărut în presă e acela, nu face parte din clanul corduneanu”, a spus Daniel Horodniceanu, procuror propus pentru conducerea DIICOT.

Procurorii DNA, cei care îl cercetează pe primarul Gheorghe Nichita, au interceptări din care reiese că edilul din Iaşi ar fi apelat la ajutorul clanului Cordunenilor.

Ministrul Justiţiei susţine că propunerea pe care a făcut-o pentru conducerea DIICOT este cea mai bună.

„Nu am informații care să mă ducă la concluzia că Daniel Horodniceanu nu ar fi azi cea mai buna propunere pentru a conduce DIICOT. E un om de echipă, un om care a știut să performeze la DIICOT, a știut să atragă și să mențină în jurul lui oameni care vor să performeze și sunt convins că în afară de agenda DIICOT nu are nicio altă agendă”, a spus Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei.

Daniel Horodniceanu a intrat în magistratură în anul 1998. Şi-a început activitatea la parchetul din Fălticeni. În 2005 a ajuns la DIICOT Iaşi, iar din 2012 a preluat conducerea acestei structurii locale. Potrivit declaraţiei de avere, el deţine în Iaşi trei terenuri şi o casă. La capitolul datorii, a scris că are şase credite, dintre care patru au fost luate într-un an de la o singură bancă. Avizul pozitiv al CSM este unul consultativ. Decizia finală va fi luată de preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri