Sari la conținut

Din bar, direct la spital. Uşile localului din Vaslui se deschid direct în şosea

Din acest bar clienții ies direct în stradă pentru că distanța de la terasă până la axul drumului este de doar 2 metri și jumătate, în condițiile în care legea spune că ar trebui să fie minimum zece. Localul a fost construit acum zece ani, exact la marginea Drumului Judeţean 245, în comuna Poieneşti. Clienţii barului spun că deja şi-au format un reflex atunci când părăsesc localul.

"Mă uit și în stânga și în dreapta, dar cum să întru așa înainte la mașină? Trebuie să fii precaut, nu sari direct în mijlocul străzii."

"E periculos? - Este, cam circulă mașinile cu viteză mare, mai ales când vin de la deal."

"Suntem atenți, cum, doar nu ieșim așa aiurea."

Săptămâna trecută, un bărbat n-a respectat însă această regulă şi a fost lovit chiar în faţa barului, de o ambulanţă aflată în misiune.

"Noroc că erau mai la vale niște copii, se jucau, și salvarea a frânat, a încetinit viteza. Că altfel era vai de capul lui, murea. Are mai multe coaste rupte, a stat în spital la Chirurgie Toracică la Iași," povesteşte o rudă a bărbatului.

Proprietarul barului nu se simte cu nimic vinovat.

"- Uitaţi-vă, aici e trotuarul, de aici încolo. - Păi care trotuar, că ăsta e drum? - E drum... am să stric tot şi cu asta termin bâlciul. Dacă legea spune așa, eu o s-o stric de tot. Dar doar dacă îmi anulează cineva autorizația." 

Slabe şanse pentru ca acest lucru să se întâmple, deşi reprezentanţii primăriei ştiu situaţia.

Constantin Pârgaru, viceprimarul comunei Poienești: "știu că legea spune să fi 10 metri de la axul drumului, nu se respectă, cu siguranță nu se respectă. Ar trebui făcută o adresă, noi suntem în deficit de personal la Primărie și nu putem deoacamdată. Am scos posturi la concurs, mai ales pe urbanism, că au plecat oamenii."

Dacă legea ar fi aplicată, atunci localul ar trebui demolat.