Din pasiune a adunat 300 de papagali din 14 specii

Data publicării:
300 20prieteni 20inaripati-50949

Dumitru Tudose şi-a descoperit pasiunea pentru creșterea păsărilor exotice după şi-a cumpărat o pereche de peruşi. În câţiva ani, bărbatul a citit toate cărţile de specialitate şi încetul cu încetul a început să cumpere şi păsări din alte specii. Însă dintre cei peste 300 de papagali de care are grijă, unul este mai aproape de sufletul său: Marele Alexander-un papagal în vârstă de şase ani.

Dumitru Tudose este inginer constructor în viața de zi cu zi, însă a încearcă să îmbine profesia cu pasiunea. De trei-patru ori pe săptămână, străbate 80 de kilometri de la Iaşi până în comuna Trifeşti, unde a creat un loc special pentru papagali. Chiar dacă are o colecţie variată, bărbatul îşi doreşte mai mult.

Deși de multe ori țelul celor care-și cumpără un papagal este să-l învețe să vorbească, pentru a ajunge la acest nivel, trebuie știute câteva lucruri esenţiale.

Pentru a fi sănătoase, crescătorul trebuie să le asigure un meniu adecvat înaripatelor. 1.500 kilograme de seminţe şi 1.000 kilograme de mei este cantitatea de hrană de care au nevoie anual cele 300 de păsări. Nici fructele şi legumele nu lipsesc din meniu. Costurile se ridică la minim 4.000 de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri