Filmul "Sunt o babă comunistă” a fost lansat la Iași

Data publicării:
baba comunista dan lungu stere gulea 2

În romanul său, Dan Lungu își țese povestea urmărind reacțiile Emiliei, o femeie obișnuită din provincie, a cărei fată se întoarce din Statele Unite ale Americii. În film, acțiunea se poziționează 10 ani mai târziu. Scriitorul a recunoscut că a avut emoții când i s-a propus ecranizarea romanului. ”Din fericire mi-a plăcut şi am putut să fiu onest, aşa că mi-am luat o piatră de pe inimă. Filmul e diferit, e la zece ani după momentul din carte, de la bătrână, de la vechea gardă, accentul se mută pe noua generaţie”, a spus Dan Lungu.

Scenaristul Lucian Dan Teodorovici a explicat și el cât de greu este să recreezi atmosfera din roman: ”A trebuit să găsim tot felul de posibilităţi ca să spunem cam acelaşi lucru, să refacem atmosfera, în aşa fel încât să fie potrivit pentru marele ecran”.

Filmul a fost regizat de Stere Gulea. Cu toate că poate fi văzută deja în majoritatea cinematografelor din ţară, la Iaşi ecranizarea romanului lui Dan Lungu va putea fi văzută pe marile ecrane abia în toamnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri