Sari la conținut

Fostul director al Tepro va fi eliberat după 9 ani de închisoare 

Unul dintre autorii morali ai uciderii fostului lider de sindicat Virgil Săhleanu va ieşi din închisoare. Judecătorii au acceptat cererea de liberare, motivată de împlinirea vârstei de 60 de ani.

Victor Bălan a deţinut pentru scurt timp funcţia de director al fostei societăţi Tepro SA, actualmente Arcelor Mittal Steel. Acesta a fost condamnat definitiv în anul 2005 la executarea unei pedepse de 15 ani de închisoare pentru instigare la omor calificat. Încă din anul 2000, imediat după uciderea lui Virgil Săhleanu, anchetatorii au stabilit că Victor Bălan ar fi fost de acord cu corecţia ce urma a-i fi aplicată fostului lider de sindicat. Virgil Săhleanu era considerat un real pericol pentru patronatul ceh din acea perioadă, după ce a reuşit să dovedească şi în instanţă că nu s-au respectat clauzele din contractul de vânzare-cumpărare al societăţii.

Victor Bălan a executat 9 ani de închisoare.

”Aşa, personal, nu pot să mă bucur pentru că Victor Bălan revine în libertate în vreme ce colegul nostru este sub pamânt. Dar poate că statul acesta la puşcărie i-a prins bine şi a învăţat să facă fapte mult mai bune în viitor decât a făcut în trecut. Dumnealui a spus că nu a fost vinovat pentru asasinarea domnului Săhleanu. Dumnealui spune minciuni. Cu toate datele care sunt şi toate împrejurările la care am fost eu martor vă spun că este vinovat”, a declarat ing. Constantin Rotaru (foto), liderul de sindicat al SC Arcelor Mittal Steel Iaşi.