Hramul Sfintei Parascheva atrage ca un magnet hoții din buzunare

Data publicării:
hoti la sfanta jandarmerie 2

O femeie în vârstă de 55 de ani a fost prinsă cu mâinile în buzunarele pelerinilor. Cine o vedea ar fi crezut că este o bunică smerită, venită să se roage la moaștele Sfintei Parascheva. Femeia le-a spus polițiștilor că cerșea. Când au prins-o, luase dintr-un buzunar două batiste. Păgubitul își ascunsese portofelul în buzunarul de la piept.

Mulțimea impresionantă este păzită și din aer. Un elicopter al Jandarmeriei survolează întreaga zonă în care se află pelerinii. ”Ne interesează spaţiile libere pentru parcare să putem dirija şi orienta capacităţile de transport către zonele libere, conflictele de trafic care apar datorită unor aglomerări, ambuteiaje şI urmare a unor restricţii care le-am aplicat în acest sens”, a declarat col. Ghiorghe Stan, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Cei peste 600 de jandarmi şi poliţişti se ocupă doar de ordinea şi liniştea publică. De starea de sănătate a zecilor de mii de pelerini veniţi la sărbătoarea Sfintei Parascheva au grijă medicii şi voluntarii. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza epuizării fizice.

Peste 500 de mii de pelerini sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi în următoarele zile, astfel că numărul forţelor de ordine şi al medicilor va fi suplimentat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri