HUȘI. Condamnați de autorități să trăiască în casa care se prăbușește

Data publicării:
husi casa inundata 3 copil

Coşmarul familiei Romîneanu din Huşi a început în luna mai. Infiltraţiile de apă de la un pârâu care curge la doar 10 metri de casă au ajuns să distrugă structura de rezistenţă a locuinţei. Pereţii sunt mâncaţi de apă iar podelele se scufundă. Instalaţia electrică este mâncată de apă aşa că nu mai au nici măcar lumină. Bani pentru o casă nouă nu au de unde. Lăcrămioara Romîneanu are o pensie de handicap de doar 230 de lei în vreme ce tatăl ei are o pensie de 700 de lei.

În urmă cu jumătate de an cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe au spus că imobilul nu mai este locuibil. Aşa ca femeia, cei doi copii minori şi bunicul lor au început să caute sprijin. De la primăria Huși nu au primit decât promisiuni. De bani şi de o locuinţă. Nu au primit însă nimic. Aşa s-a ajuns ca o fetiţa de 4 ani şi un baiat de 13 ani să inhaleze zilnic miros de mucegai.

”E foarte multă umezeală aici şi foarte multă igrasie. Înghit copiii igrasia, mirosul de igrasie, umezeala. Băiatul se îmbolnăveşte mereu. Fata s-a îmbolnăvit doar de două ori la plămâni, dar băiatul în permanenţă are probleme plămânii”, a spus Lăcrămioara Romîneanu.

Mai sunt câteva zile până la începerea anului şcolar. Mama celor doi nu ştie ce să facă. Nu are bani nici de haine nici de rechizite. Un ajutor ar putea să vină de la şefii judeţului. ”Se poate apela la bunăvoinţa unor oameni fie personal, fie într-o formă organizată de către un ONG pentru a-i sprijini pe locatarii din casa respectivă să îşi rezolve anumite probleme legate de funcţionalitatea locuinţei”, a spus Dumitru Buzatu (foto), președintele CJ Vaslui.

Până vor avea un acoperiş nou deasupra capului cei patru sunt nevoiţi să locuiească în continuare în casa veche de peste 80 de ani. Iar adulţii, aşa cum s-au obişnuit de câteva luni, să facă noapte de noapte de veghe. Asta pentru a avea timp să evacuze locuinţa în cazul în care aceasta se va prăbuşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri