Ieșenii pot verifica pe internet cum sunt cheltuiți banii pentru deszăpezire

Data publicării:
soft deszapezire

Din momentul în care ies din bază şi până la terminarea programului de lucru, muncitorii care conduc utilajele de deszăpezire vor fi monitorizaţi cu ajutorul acestor aparate. Sistemul va arăta nu doar starea maşinilor ci şi viteza cu care merg dar şi consumul de combustibil.

„Această bază de date ne spune cu exactitate când a intervenit utilajul, pe ce traseu, ce timpi, cât a stat, cât a mers astfel încât toate acele raportări care se făceau din stilouri şi din hârtii, cu semnături care mai de care bune sau mai puţin bune, în timp s-a eliminat acest proces şi acum totul este pe calculator,” a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași. 

La fiecare 12 ore, sistemul de monitorizare va întocmi şi rapoarte de activitate ale utilajelor în intervalul orar respectiv, aşa că autorităţile vor avea o situaţie amănunţită a activităţii pentru fiecare zi în parte.

„Noi la Administraţia de Drumuri suntem un număr limitat de persoane şi nu putem fi permanent în teren în 40 de locuri pentru 40 de utilaje, aşa încât ne ajută foarte mult pentru a supraveghea intervenţiile de iarnă,” a spus Daniel Minciună, directorul DJADP Iași. 

În plus, sistemul va putea fi accesat şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a vedea dacă sunt utilaje care acţionează în zonele în care au intervenţii pentru a le facilita accesul în caz de înzăpeziri. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor va pune un link şi la dispoziţia şoferilor care vor să afle dacă sunt maşini care curăţă drumurile pe un anumit traseu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri