Nou director artistic la Teatrul Naţional. Actorul Daniel Busuioc, planuri de promovare a instituţiei

Data publicării:
BUSUIOC TEATRU

Angajat ca actor la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" în septembrie 1994, Daniel Busuioc a fost ales pentru a reprezenta instituția în tot ce înseamnă programe artistice, comunicarea cu actorii, dar și cu persoanele din mediul exterior.

În calitate de director artistic, Daniel Busuioc are deja câteva obiective pe care vrea să le atingă în perioada următoare: "Să armonizez relațiile la nivelul colectivului, să eliminăm lacunele de comunicare și toate disfuncționalitățile care au apărut în activitatea de zi cu zi. Îmi propun o creștere a vizibilității, nu numai a instituției la nivel local și național, dar și a actorilor pentru că ei sunt motorul teatrului."

"L-am ales eu. Dintre actorii teatrului l-am văzut interesat și de partea cu legile, interesat de organizare și îmi pun speranțe că suflul nou pe care, inevitabil, îl aduce va impulsiona și activitatea teatrului în partea gestionată, condusă de domnia sa," a spus Cristian Hadji Culea, directorul Teatrului Național Iași.

Pe lângă aceste obiective, directorul artistic vrea să găsească o soluție pentru decorurile care zac în curtea Teatrului Național din lipsa de spațiu. Un prim pas a fost făcut - au vorbit la primărie pentru o eventuală hală: "O să încerc să identific și alte posibilități, să vedem cu alți parteneri. Poate găsim. E destul de complicat pentru că noi, nu știu exact care e situația, pentru că nu intră în atribuțiile mele, dar nu prea avem bani prinși pentru chestia asta în buget."

Daniel Busuioc asigură interimatul și asta pentru că în tot sistemul teatral românesc nu se pot da în acest moment concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri