Nou termen în dosarul „bombei de la Piatra Neamț”. Puiu Mironescu rămâne, în continuare, după gratii 

Data publicării:
mararu

În sala de judecată a fost prezent în calitate de parte vatamată Bogdan Mararu, sub mașina căruia procurorii au găsit bomba artizanală în ianuarie, anul trecut. În boxa acuzaților s-au aflat toți cei șase inculpați, în frunte cu Puiu Mironescu, cel despre care anchetatorii spun că ar fi comandat atentatul. Avocatul acestuia a solicitat administrarea unor probe noi.

„La solicitarea clientului meu, am cerut instanței de judecată și testul poligraf, chiar dacă această probă nu este recunoscută în procedura penală, clientul meu, tocmai pentru a-și dovedi nevinovăția, a fost gata să se supună acestui test,” a declarat Adrian Hărătău, avocatul lui Puiu Mironescu.

Aproape două ore a durat procesul, timp în care aparătorii acuzaților au încercat să-l convingă pe judecător să le accepte cererile.

Pe lângă audierea unor martori noi, unii dintre inculpați au solicitat instanței înlocuirea măsurii arestării preventive cu aceea de a nu părăsi localitatea.

"Clienții mei vor acasă. Pe de altă parte, fiecare își dă cu pumnii în cap în celula din arest pentru că au putut să facă o asemenea prostie. Efectiv realizează prostiile făcute, au permis niște relații, împrejurări care să ducă la bănuieli teribile,” a declarat avocatul Anghel Țăranu. 

„Singura părere de rău pe care o am, dar nu discut decizia instanței, pentru că este suverană decizia ei, este că nu s-a administrat proba cu expertiza tehnică a bombei din dosarul de față, expertiză tehnică care de altfel ar fi putut să ducă la unele concluzii,” este declarația avocatului Gabriela Viscreanu.

Niciuna dintre solicitările avocaților nu a fost însă aprobată de către judecătorul Curții de Apel Bacău. Acesta a fixat un nou termen pe data de 21 ianuarie.

Procesul "bomba de la Piatra Neamț" a avut până acum peste 20 de termene.

Doi, din cei șase inculpați, și-au recunoscut faptele și au primit câte 15 și respectiv șapte ani de detenție. Puiu Mironescu, alături de ceilalți trei inculpați, se află în arestul politiei Neamț încă din luna februarie, respectiv ianuarie anul trecut. Ei sunt acuzați de constituire a unei grupări infracționale, acte de terorism, instigare la omor calificat și distrugere, dar și de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri