O mie de polițiști și jandarmi mobilizați pentru Sărbătorile Iașiului 

Data publicării:
jandarmi parascheva

Cel puțin 300.000 de pelerini sunt aşteptaţi să treacă prin dreptul raclei cu moaștele Cuvioasei Parascheva. Reprezentanţii Mitropoliei au pregătit deja aproape 400.000 de iconiţe cu Sfânta Parascheva şi Sfântul Simeon de pe Muntele Minunat. Ele vor fi împărţite oamenilor care vor sta la rând. Preoţii au însă o rugăminte pentru credincioşi: „Rugămintea este să nu vină cu tot felul de obiecte pe care să le atingă, nu cu scaune sau cu tot felul de lucruri de genul acesta. Se poate atinge o iconiţă, o bucăţică dintr-o batistă sau ceva de genul acesta,” a spus preotul Constantin Sturzu, consilier cultural la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

De ordinea şi liniştea publică vor avea grijă 600 de jandarmi, 300 de poliţişti şi 100 de pompieri, care au fost distribuiți atât în jurul Catedralei Mitropolitane cât şi la manifestările organizate în aceste zile. Tot pentru liniște și ordine, reprezentanţii primăriei au interzis protestele până pe 15 octombrie.

„În zona în care sunt evenimente nu se mai pot aproba şi alte manifestări publice datorită faptului că este o interferenţă şi nu poate fi acceptată prin lege. Prin urmare, tot ce se întâmplă se întâmplă fără avizul şi autorizaţie prevăzute de lege. Nu venim ca o oprelişte în faţa lor ci pur şi simplu nu ne permite legea să facem acest lucru,” a explicat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași.

Anul acesta, slujba de pe 14 octombrie va avea loc pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt. O zi mai târziu, ieșenii vor putea merge la concertul organizat pe esplanada Patului Culturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri