Sari la conținut

Pedepse date cu întârziere. Medicii de la Maternitatea Elena Doamna au primit sancţiuni blânde după moartea unui bebeluş

Doi dintre medici nu mai pot avea funcţii de conducere şi la cea mai mică abatere ar putea să rămână fără dreptul de liberă practică. Alţi doi doctori au primit doar mustrări. Nici ancheta Direcţiei de Sănătate Publică nu a fost mai aspră: forul a decis că medicii sunt vinovaţi doar de neglijenţă şi i-a amendat pe aceştia cu zece la sută din salariu timp de trei luni. Familia care şi-a pierdut copilul a făcut şi plângere la Poliţiei, dar investigaţia nu s-a terminat. Acum, părinţii spun că se vor constiui parte civilă în viitorul proces:

Constantin Ciobanu: "au fost sancţionaţi cu mustrare şi cu vot de blam. Asta nu înseamnă prea mult. Următoarea sancţiune era o sancţiune de la 1000 de lei la 1500 de lei. O mie de lei sunt trei ecografii făcute în spital. Bănuiesc că o să se îndrepte înspre justişie unde o să fim parte civilă în procesul lor."

Ioana Ciobanu: "sunt oameni care sunt în libertate şi sunt capabili de crim. Bănuiesc că nu o să se oprească aici şi odată ce pentru România un copil nu contează, nu o să conteze nici alţii doi, cinci mii câţi o să mai moară."

Pe aceeași temă