Pelerinii din Voluntari au venit la Iași cu 80 de autocare

Data publicării:
pelerini voluntari autocare 2

Pentru a se ruga la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, credincioșii din Voluntari au parcurs 400 de kilometri. Oamenii au făcut mai bine de 6 ore pe drum, dar spun că nu au simţit oboseala.

”Venim cu mare bucurie pentru că este ajutătoarea noastră. Ne ajută în toate, în tot ce avem de împlinit. Bucuria mare este să fim alături de credincioşi şi îi mulţumim Sfintei că am ajuns cu bine”, a spus preotul Laurenţiu Dumitrache.

Până la rând pelerinii au fost însoţiţi de peste 100 de jandarmi, iar de aici a început o nouă așteptare de câteva ore ca să ajungă în fața raclelor sfinte.

Convoiul de autocare a fost escortat de Poliție, iar în municipiul Iași oamenii au fost preluați de jandarmi.

”Am asigurat măsurile de ordine publică pe timpul afluirii acestui grup organizat. E vorba de 80 de autocare care au venit din comuna Voluntari. Au fost preluaţi la intrarea în oraşul Iaşi şi conduşi către culoarul unic”, a declarat colonelul Ghiorghe Stan, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Pelerinajul credincioșilor din Voluntari a devenit o tradiție din 2005, iar de la an la an numărul celor veniți în capitala Moldovei a crescut. Grupul venit la sărbătoarea din acest an a atins 4.000 de persoane și este cel mai mare de până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri