Pledoarie pentru mişcare. Ministrul Tineretului şi Sportului cere suplimetarea orelor de educaţie fizică

Data publicării:
ELEVI ORE DE SPORT

 

Ministrul Gabriela Szabo a cerut în Comisia de Educație din Camera Depuaților mai multe ore de educație fizică și sport. Propunerea ministrului constă în introducerea a patru ore de sport pe săptămână. Creșterea va fi însă una progresivă, de la două ore pe săptămână pentru clasele primare şi până la patru ore în licee. Acum, în unităţile de învăţământ programa şcolară prevede doar două ore de educație fizică și sport pe săptămână. Părinţii spun că suplimentarea orelor este binevenită.

"Cine are o fetiță vrea mai puțin sport, mai multă gimnastică, mai mult dans, dar la băieței, da, sunt perfect de acord cu sportul. - Copilul dumneavoastră face sport în afara orelor de curs ? - Când vrea. Da, face, dar nu în mod frecvent."

"Sunt foarte mulți copii obezi și trebuie să luăm măsuri și cu alimentația și cu mișcarea. - Cam câte ore credeți că ar fi bune pe săptămână ? - Drept să vă spun, eu aș vrea în fiecare zi să facă."

"Și patru ore pe săptămână. - De ce ? - Copiii trebuie să facă mișcare, nu vedeți că devin obezi?"cred părinţii.

Elevii au, însă, o altă părere: "Nu ne ajută la nimic. Mai bine ar fi o oră de română, să zicem. Mai mult stăm degeaba (la sport) ... adică, avem câteva probe, într-un an avem 15-20 de probe, în rest jucăm fotbal, baschet, orice altceva." 

Profesorii de educație fizică spun că ar avea nevoie și de fonduri, pentru îmbunătățirea condițiilor în sălile de sport.

Ionuț Ivașcu, profesor sport: "Putem face în plus mai multe concursuri, mai multă mișcare, jocuri și așa mai departe. Dar, în primul rând ar trebui să ne gândim la infrastructură și la îmbunătățirea bazelor materiale din școli. Este foarte important acest aspect. Ar trebui investiții foarte multe în școli, de la săli de sport și baza materială care este deficitară în unele școli."

Dacă propunerea ministrului va fi acceptată de anul viitor, elevii vor avea patru ore de sport pe săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri