Proteste fără vlagă, în Moldova. S-au adunat sub un sfert din numărul de protestatari anunţaţi

Data publicării:
PROTEST ANTI PONTA

Dintre cei o mie de protestari anunţaţi, la Iaşi s-au mobilizat doar o sută de oameni, care au scandat vreme de o oră în faţa Prefecturii.

"Simt că mulţimea trebuie să trimită un mesaj. Ponta, să îţi fie frică de mulţime!"

"Să plece Guvernul ăsta din fruntea ţării! Ne-a făcut de râs. Să plece, să ne lase odată. E un guvern corupt, e un guvern de nimic. Partidul ăsta cred că o să dispară din istoria României."

"Vrem şi noi o schimbare. Cred că ar fi foarte binevenită dacă s-ar realiza. Asta în primul rând. O schimbare, ceva şi pentru noi," au spus oamenii. 

Protestele au fost anunţate încă de vinerea trecută. Oamenii au decis să iasă în stradă în momentul în care moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva premierului Ponta era dezbătută în Parlament.

Dragomir Tomaşeschi, copreşedinte PNL Iaşi: "Vrem vot prin corespondenţă, vrem ca românii care locuiesc în alte ţări să poată vota. Românii din diaspora nu sunt buni numai pentru a trimite bani acasă, ci ei trebuie, în primul şi în primul rând, să voteze! Aceasta este esenţa democraţiei pe care a încălcat-o acest penal din fruntea guvernului României Victor Viorel Ponta care trebuie să demisioneze!"

În Moldova, proteste au avut loc în toate reşedinţele de judeţ.

În Bacău, două sute de persoane s-au adunat dimineață în fața Prefecturii.

"M-a mințit cu 4% astă primăvară, în ianuarie, și prețurile o iau razna. A scăzut TVA-ul de la 24% la 9, prețurile sunt mai mari față pentru că nu este controlată piața, nu-și fac datoria pentru binele nostru."

"Suntem foarte nemulțumiți de felul în care este condusă țara asta, ne-am săturat de toate hoțiile pe care le fac, neajunsurile, lumea a ajuns la exasperare, nu mai poate să îndure așa că să ne lase cu aroganța și cu minciunile că ne-am săturat."

Liderii organizației liberale din Bacău s-au arătat nemulțumiți și de afirmația fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, referitoare la românii care muncesc în străinătate.

"Prin vocea lui Ioan Rus a demonstrat că-i urăsc pe românii care muncesc, împotriva înregului PSD care astăzi stă în bancă refuzând să voteze poate din solidaritate cu diaspora, care tot premierul Victor Ponta le-a interzis să voteze," a spus Tudorița Lungu, copreședinte PNL Bacău.

Liberalii spun că astfel de proteste vor avea loc și în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri