Rapoartele de activitate, la secret. CL Iași nu a mai actualizat rapoartele de activitate din 2009, iar CJ din 2012

Data publicării:
coperta cl

 Din cei 27 de consilieri locali ai muncipiului Iaşi niciunul nu şi-a depus raportul de activitate. "Am decis să adopt tehnologiile cele mai noi. În acest sens am propria mea pagină, propriul meu site care este dedicat în exclusivitate activităţii mele de consilier muncipal şi pe care am postat după fiecare şedinţă," a spus Daniel Mătăsaru, consilier local.

Singurul care şi-a prezentat raportul de activitate este Marius Dangă, pentru perioada cât a ocupat funcția de viceprimar. "Am depus raportul ca viceprimar. Acum în iulie 2014 voi depunde raportul pentru cel de-al doilea an de mandat," a spus Marius Dangă, consilier local.

Şefii municipalităţii spun că le vor reaminti aleşilor locali faptul că prezentarea bilanţului este obligatorie: "Vom verifica maniera în care secretariatul tehnic le va comunica acest lucru," a promis Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

La Consiliului Judeţean, 16 dintre cei 36 de aleşi au depus raportul de activitate pe anul trecut, la secretariatul instituției, dar niciunul nu a fost încă publicat pe internet. "De obicei, declaraţiile de avere se depun odată cu aceste rapoarte de activitate. Până în prezent aproximativ jumătate dintre consilierii judeţeni au depus aceste rapoarte. Declaraţiile de avere există obligaţia de a le depune până la mijlocul acesytei luni şi cel mai probabil vor fi depuse şi acele rapoarte de activitate," a explicat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al CJ Iași.

Legea administraţiei publice locale nu fixează un termen pentru depunerea rapoartelor de activitate şi nu stabileşte nicio sancţiune pentru aceia dintre aleşii locali care nu fac acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri