Satul cu cei mai mulţi martori DNA

Data publicării:
satul 20cu 20cei 20mai 20mul 20i 20martori 20dna-48017

Citaţi ca martori în două dosare în care personajul principal este fostul primar al comunei Gorban , sute de familii aşteaptă de ani de zile ca justiţia să facă dreptate, iar calvarul lor să se încheie.

O altă nemulţumire a oamenilor este că au rămas fără păşune, după ce Ioan Leonte, fostul primar, a folosit terenul ilegal.

În primul dosar, fostul primar a fost trimis deja în judecată pentru că ar fi arendat ilegal păşunea satului către o firmă şi o asociaţie. Agenţia de plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a acordat subvenţii în valoare de 400.000 de lei. Actualul primar al comunei Gorban, viceprimar în 2011, spune că a refuzat să fie părtaş la ilegalităţi şi a demisionat.

Arendarea ilegală a păşunilor nu este singura faptă pentru care Ioan Leonte a ajuns în vizorul anchetatorilor.

În cel de-al doilea dosar procurorii DNA cercetează felul în care fostul primar a intrat în posesia a aproape 300 de hectare de teren.

Ioan Leonte ar fi dat 50.000 de euro fostului preşedinte al Tribunalului Iaşi pentru a convinge două judecătoare să îi dea o soluţie favorabilă şi să poată intabula terenul ce aparţinea, de fapt, comunei.

Ioan Leonte nu a fost găsit la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi nici nu a putut fi contactat telefonic pentru a răspunde acuzaţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri