Sari la conținut

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi are un nou manager

Andrei Vâţă lucrează în spitalul Clinic de Boli Infecţioase din 2002, iar din 2012 este medic primar. În prezent lucrează la secţia a treia a unităţii medicale şi este şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi. Noul manager susţine că imaginea unităţii spitaliceşti a avut de suferit din cauza cercetării şi reţinerii de către procurorii DNA a medicului Carmen Dorobăţ.

Andrei Vâţă, managerul interimar al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: „Doamna profesor avea mai multe funcţii. Sigur că ne atinge şi pe noi încercăm, continuând linia pe care am avut-o şi până acum şi încercăm să o îmbunătăţim, să revenim la reputaţia bună pe care sperăm noi că am avut-o şi până acum.”

Totodată, noua conducere precizează că nu există suspiciuni că au fost făcute nereguli şi la nivelul spitalului. Mai mult, Andrei Vâţă îşi propune să păstreze obiectivele manageriale ale spitalului:

„Pentru anul 2015 avem proiecte ambiţioase, de construcţie a unui nou pavilion, de achiziţionarea unei ambulanţe, de refăcut unele pavilioane şi de continuat serviciile medicale bune, spunem noi, pe care le-am oferit şi până în prezent.”

Cu toate acestea, proiectele care erau în derulare, cum ar fi "Spune NU Hepatitei în Moldova" sunt suspendate, urmând să fie analizate. Medicul Andrei Vâţă va asigura interimatul timp de maxim şase luni.