UPDATE. Șapte deținuți din Botoșani au fost eliberați. Peste 200 ar putea fi eliberați în următoarele 48 de ore

Data publicării:
VIZOR CELULA INCHISOARE

ACTUALIZARE. ORA 19.00. Din penitenciarul de la Botoșani au fost eliberati astăzi șapte deținuti, după ce doasare le-au fost analizate de comisie. Alte 20 de persoane încarcerate au primit reducerea pedepsei, iar în cazul a 9 detinuți le-a fost înlocuită închisoarea cu internarea în centrul de detenție de la Bacău.

Dintre cei șapte deținuți eliberați, 2 sunt din Iași, 2 din Neamț, unul Suceava, unul din Botoșani și unul din București. Dintre ei, trei au fost condamnați pentru furturi, unul pentru vătămare corporală din culpă, unul pentru înșelăciune, unul pentru tentativă tîlhărie și unul pentru complicitate la înșelăciune.

În total,  45 de cereri de schimbare a pedepsei au fost analizate astăzi de instanțele din Botoșani.

La nivel național, 400 de deținuți ar putea fi eliberați, dintre care 200 până luni. Este vorba despre persoane care și-au ispășit deja pedepsele conform noului cod. Spre exemplu, vor fi eliberaţi cei condamnaţi pentru furt sau abuz în serviciu. Pedepsele pentru aceste fapte sunt, acum, mai mici.

Prostituţia, o infracţiune pentru care nu se mai dau condamnări, toate persoanele închise din această cauză vor fi libere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri