Sari la conținut

USL trăiește la Iași. Patru consilieri județeni PNL vor susține proiectele PSD

Victor Chirilă, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, propus spre excludere din PNL după ce a așteptat rezultatele ultimelor alegeri la sediul PSD, este primul care susţine refacerea USL la Iaşi: "Noi vrem să fim loiali electoratului ieşean, să ne ţinem de promisiunile făcute în campania electorală şi să rămânem în acest mandat membri ai Uniunii Social Liberale."

Și ceilalţi consilieri liberali care vor susţine proiectele PSD spun că miza deciziei lor nu este aceea de a se răzbuna pe conducerea propriului partid, ci are legătură cu angajamentele luate în fața electoratului. "Îmi asum toate riscurile şi eventual câştigurile. Eu sper să nu se întâmple excluderi că o să înceapă să semene a epurări politice," a spus Vintilă Iordan, consilier judeţean PNL. "Probabil că acum 50 - 60 de ani dacă cineva îşi exprima o idee era închis sau trimis la canal. Acum suntem într-o ţară liberă, putem să ne expunem părerile," este declaraţia lui Ciprian Roşca, consilier judeţean PNL.

Președintele PNL Iași, Cristian Adomniței, și-a taxat dur colegii: "Această trădare, după ani de zile în care partidul le-a oferit funcţii de demnitate publică în oraş acestor oameni, această trădare mă scârbeşte, acum, când e greu, fug precum şoarecii de pe corabia care se pregătea să se scufunde."

Vestea susținerii proiectelor de stânga de către cei patru liberali îi mulțumește pe consilierii PSD și PPDD. "Toate proiectele care vizează construcţia şi investiţii la nivelul judeţului Iaşi vor fi susţinute şi chiar vor apărea proiecte nou promovate de către noua majoritate," a spus Alin Aivănoaei, vicepreşedinte CJ şi membru PP-DD.

"Se confirmă acum că decizia actualului preşedinte de Consiliu Judeţean de a nu mai colabora cu PSD a fost un eşec," consideră Cristian Stanciu, consilier judeţean PSD.

Până la fuziunea cu PDL, președintele Consiliului Județean va trebui să găsească soluții astfel încât proiecrele pe care le promovează să fie votate. "Preşedintele Consiliului Judeţean este din acelaşi partid cu acel grup disident. În primul rând el trebuie să găsească soluţii pentru a comunica cu ei şi de a îi convinge să voteze proiectele care vor fi pe ordinea de zi," a declarat Vasile Toma, consilier judeţean PDL.

Conducerea PNL a anunţat că se va lua în calcul excluderea din partid a tuturor celor care nu vor respecta ordinele de partid. Situaţia în care se află cei 4 consilieri va fi discutată în prima şedinţă a Biroului Politic Judeţean.