VASLUI. Protest faţă de exploatarea gazelor de şist cu sicriul prin sat

Data publicării:
protest vaslui 0 cortegiu

Înarmați cu pancarte și steaguri, protestatarii au mers pe jos trei kilometri, ca și cum ar fi participat la un convoi mortuar. Pe sicriul purtat pe brațe au fost puse pancarte menite să redea riscurile exploatării gazelor de șist.

Preotul Iulian Ghimuș (foto) a îndemnat lumea să i se alăture: ”Eu îmi voi continua lupta indiferent ce se va întâmpla. Nu mă împiedic nici de funcție, nici de parohie. Știu că susținând adevărul fac o slujbă în folosul oamenilor și știm că adevărul este unul din atributele lui Dumnezeu.”

La protest a participat și primarul comunei Banca, care intenționează să organizeze o consultare publică pe tema exploatării. ”Am să merg cu acel referendum, cu votul cetățenilor din comună și am să le pun pe masă la autoritățile judeţene, chiar să ajungem până la premier”, a declarat Vasile Vânătoru.

Compania Chevron a primit toate avizele pentru a începe activitatea în localitățile Băcești, Găgești și Pungești. Certificatele de urbanism emise de Consiliul Județean Vaslui sunt valabile un an, pentru suprafețe extravilane cuprinse între 35000 și 73000 de metri pătrați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri