Viscolul a învins armata de utilaje

Data publicării:
viscolul 20a 20invins 20armata 20de 20utilaje-39178

Drumul Naţional 24 Iaşi-Vaslui a fost închis duminică dimineață, de la ora 9.00. Polițiștii rutieri îi sfătuiau pe șoferi să aleagă o rută alternativă, ca să nu rămână înzăpeziți.

„Constanţa? Drumul spre Vaslui e blocat la Soleşti, nu o să puteţi ajunge. Întoarceţi şi folositţi DJ 248 prin Rebricea-Negreşti”, era avertizat un şofer.Sfatul polițiștilor s-a dovedit a fi întemeiat.

Movile de zăpadă de jumătate de metru pe stradă

La graniţa dintre judeţele Iaşi şi Vaslui drumul aproape că nu mai era vizibil. Viscolea atât de tare încât pe stradă existau movile de zăpadă şi de jumătate de metru.

Maşinile care au reuşit, totuşi, să treacă de acea porţiune au rămas blocate ore în şir.

La zece kilometri de localitatea vasluiană Soleşti un echipaj de Poliţie a oprit toate maşinile, erau oameni care ar fi vrut să ajungă la Tulcea, Galaţi, medici care nu au mai ajuns la serviciu sau copii care au rămas fără apă sau mâncare, însă din cauza vremii nimeni nu putea ajunge să îi ajute.

Şoferii, indignaţi după ore de stat în frig

„Deci noi venim din Germania cu aceşti călători şi i-am străbătut toată Europa prin zăpadă, am ajuns bine până aici şi ne împotmolim la zece metri de casa”, spunea indignat un şofer.

„Nu se poate că aşa fac ăştia, lasă până se blochează, când au venit ei să dea cu sărăriţa? Nu se poate, una înaine şi maşinile astea din urmă, nu are cum să nu meargă”, spunea un alt şofer.

„Am ajuns până aici, am urcat până sus, dar numai, ne-am întors înapoi. Am pus lanţuri, acem cauciuri, rovinete, tot ce trebuie”, afirma un alt conducător auto.

Utilaje înzăpezite la un kilometru de maşinile blocate

Utilajele au reușit să taie nămeții dar s-au împotmolit la un kilometru distanță de mașinile rămase captive.În ajutorul drumarilor din Vaslui au sărit colegi din Iași, Bacău și chiar de la Constanța. Dar viscolul a câștigat războiul cu armata formată din zeci de autogredere și autofreze.

Şoferii care s-au încumetat să treacă de filtrul poliţiei şi să meargă spre Soleşti au rămas împotmoliţi în plină stradă.

Au înoptat la mănăstire

După zece ore de îndurat frigul, oamenii rămaşi fără apă şi mâncare au mers la o mănăstire situată la un kilometru distanţă, pentru a rămâne acolo peste noapte. Utilajele au fost trase pe dreapta, iar drumul național Iași – Vaslui a rămas închis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri