Zeci de oameni din Iași și Botoșani au ieșit la proteste față de proiectul minier de la Roșia Montană

Data publicării:
proteste 1

Înarmaţi cu pancarte şi fluiere, oamenii au militat pentru salvarea zonei Roşia Montană, dar şi pentru oprirea proiectului companiei Chevron de explorare a gazelor de şist de la Pungeşti.

„Vom ieşi în stradă până când revendicările străzii vor fi ascultate de către parlamentari. Vrem ca Roşia Montană să intre în patrimoniul UNESCO, vrem ca legea dată pentru compania Roşia montană Gold Corporation să fie respinsă de către parlamentari cu un vot la vedere,” a spus un manifestant.

„Nu sunt de acord cu proiectul minier care pregăteşte exploatarea Roşia Montană. Motivele ar fi clare, în primul rând duce la distrugerea mediului, duce şi la distrugerea unei comunităţi locale foarte strânse acolo,” a subliniat o tânără.

Proteste au fost și în Botoșani. Un grup restrâns de localnici a ieșit pe esplanada din fața Muzeului Județean cu bannere și afișe pentru a-și exprima nemulțumirea. „240.000 de tone de cianură n-au ce căuta în mijlocul munților Apuseni, pentru asta luptăm și pentru introducerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO,” au spus și oamenii din Boșani.

Acesta este al patrulea protest organizat în Botoșani față de proiectul de la Roșia Montană, iar protestatarii spun că vor continua să iasă în stradă și săptămânile viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri