Sari la conținut

10 puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria vor fi inaugurate sâmbătă

România şi Ungaria vor avea, de sâmbătă, 10 noi puncte de trecere a frontierei. Măsura a fost luată pentru a permite un acces cât mai rapid al cetăţenilor de pe graniţă în ţara vecină.

Cele zece puncte noi de trecere a frontierei sunt amplasate în judeţele Bihor, Arad şi Satu Mare şi au fost construite din fonduri europene prin programul de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Până acum, aceste puncte erau închise traficului, în aşteptarea intrării României în spaţiul Schengen pentru a le deschide. Cum acest lucru nu s-a întâmplat încă, punctele vor fi deschise începând de sâmbătă, iar cei care vor tranzita graniţa vor fi controlaţi de o echipă de poliţişti de frontieră.

Punctele de trecere vor fi deschise doar o zi pe săptămână, opt sâmbata, celelalte două duminica.

Deschise duminica, între orele 10-18
Nădlac 3 - Csanadpalota,
Peleş - Zajta

Deschise sâmbăta, între orele 10-18
Bercu - Garbolc
Horea - Omboly
Variaşu Mic - Dombegyhaza
Grăniceri -Elek
Cheresig - Körösnagyharsány
Iarmata Neagră - Dénesmajor
Roşiori - Pocsaj
Voivozi - Bagamer

Acestea vor putea fi folosite doar de cetăţenii care locuiesc în aceste localităţi de frontieră. Până acum, localnicii erau obligaţi să facă un ocol de până la câteva zeci de kilometri, până la Borş, Nădlac, Salonta sau Petea, pentru a trece în ţara vecină. Traficul rutier va fi permis cu autovehicule de până la 3,5 tone.

Redactor: Bogdan Băcilă