20 de tramvaie noi vor fi cumpărate în Oradea

Data actualizării: Data publicării:
TRAMVAIE

Consilierii locali din Oradea şi-au dat acordul, în şedinţa de joi, pentru cumpărarea a 20 de noi tramvaie. Valoarea totală a garniturilor ajunge la 32 de milioane de euro, iar tramvaiele vor fi cumpărate în două etape.

Potrivit primarului Ilie Bolojan, „ne propunem să achiziționăm 20 de tramvaie noi, dintre care 10 în mod cert, pentru care avem contractul pe bani europeni, iar alte 10 în funcție de oportunitățile de finanțare care vor apărea anul viitor. Valoarea estimată a unui astfel de tramvai este de 1,6 milioane euro plus TVA.”

Pentru achiziţionarea tramvaielor va fi organizată o licitaţie publică, iar participanţii trebuie să respecte solicitările societăţii locale de transport în comun. Astfel, garniturile trebuie să aibă o lungime între 26 şi 28 de metri, să aibă podeaua joasă, să fie dotate cu instalații de validare, cu instalaţie de încălzire, cu rampe și spațiu special pentru persoanele cu dizabilități.

Primele tramvaie vor fi livrate în termen de 15 luni de la semnarea contractului. Celelalte 10 garnituri vor ajunge în Oradea în cel mult 12 luni de la parafarea celei de-a doua înţelegeri.

Durata de realizare a investiției este de 48 de luni.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri