ALDE Bihor, replică pentru Ilie Bolojan

Data actualizării: Data publicării:
ALDE Corches Bodea

Replică ALDE Bihor la acuzaţiie primarului de Oradea. Ilie Bolojan i-a învinuit pe cei din Consiliul Judeţean de neimplicare în accelerarea lucrărilor de pe DN76. Edilul mai spunea și că insulele de calmare a traficului de pe DN1 sunt periculoase pentru şoferi. Vicepreşedintele CJ Bihor, Traian Bodea, a lăsat de înţeles că ar fi găsit mai multe nereguli după cei opt ani în care administrația județeană a fost condusă de PNL.

Dorin Chorcheş spune că, de când la Consiliul Judeţean Bihor e noua conducere PSD-ALDE-UDMR, lucrurile se mişcă mult mai bine faţă de cei opt ani în care judeţul a fost condus de PNL. Corcheş susține că lucrările la alveolele pe care primarul Ilie Bolojan le-a numit "insule de sinucidere" au fost începute pe vremea când la Ministerul Transporturilor era tehnocratul Sorin Buşe.

"Există o preocupare foarte nouă sau foarte recentă vizavi de faptul că pe drumul Oradea- Deva nu se mai lucrează. Pot înţelege frustrarea văzând că opt ani de zile nu s-a făcut nimic şi iată că, de un an de zile, într-adevăr, în Consiliul Judeţean Bihor încep lucrurile să funcţioneze."

Corcheş i-a acuzat pe liberalii din Consiliului Judeţean că blochează proiecte doar de dragul de a face opoziţie.

"Cât de frustrant să fie să vii, doar pentru că tu ai pierdut conducerea Consiliului Judeţean, să pui 17 consilieri judeţeni să blocheze absolut orice. Nu înţeleg această atitudine."

Vicepreşedintele CJ Bihor, Traian Bodea, a răspuns acuzaţiilor lui Ilie Bolojan, care a spus că la Consiliul Judeţean cheltuielile pe personal vor fi de patru milioane de euro în acest an şi că s-au făcut angajări fără concurs. Bodea spune că a existat o ordonanţă de la Guvern prin care au fost majorate salariile din domeniul public cu 20% şi, în cazul instituţiilor de cultură, cu 50%.

"Sunt aceleaşi posturi, sunt aceleaşi persoane remunerate, doar că s-au schimbat persoanele nominalizate de către Consiliul Judeţean în consilii de administrare şi AGA la anumite societăţi subordonate."

Traian Bodea a lăsat de înţeles, de asemenea, că are rapoarte care arată ce nereguli au fost pe vremea când PNL conducea judeţul.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri