BIHOR. Drum nou între Oradea și Sântandrei

Data publicării:
drum santandrei

Gata cu aglomeraţia de pe drumul dintre Oradea şi Sântandrei. Autorităţile municipale au anunțat că în primăvara anului viitor va începe construcția unui nou drum de legătură între cele două localităţi. Proiectul va fi susţinut din bugetele celor două primării. Aceeaşi modalitate va fi folosită pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a șoselei care leagă Oradea de satul Fughiu.

Drumul care face legătura între Oradea și Sântandrei are câte o bandă pe fiecare sens, iar traficul este încetinit de numeroase intersecții și treceri de pietoni. La ore de vârf apar blocaje la trecerea peste calea ferată din zonă, unde coloana de mașini se întinde chiar și pe doi kilometri.

Ca să rezolve această situație, primăriile celor două localități vor contrui un nou drum de legătură.

Acesta va porni din Oradea, de pe strada Cazaban, și se va opri pe strada Râturi din comuna învecinată. Șoseaua va avea o lungime de 3 kilometri și jumătate, iar realizarea ei va costa peste 11,3 milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetele celor două localități.

În aceeași zonă va fi amenajată și o pistă pentru biciclete de aproape doi kilometri, finanțată printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria.

Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor și trebuie terminate în 12 luni.

"O suprafață totală a exproprierilor pentru drum și pentru pista de biciclete de aproximativ 33.000 de metri pătrați, cu o valoare estimată la 1.372.000 de lei", a detaliat Florin Birta, viceprimar al Oradei.

Tot în 2018 vor începe şi lucrările de modernizare a drumului de legătură între Oradea şi satul Fughiu. Şoseaua de peste 3 kilometri şi jumătate va costa mai bine de 8 milioane de lei şi va traversa zona Podgoria.

"Va avea o bandă pe sens de aproximativ 2,75 metri; practic o lățime totală de 5,50 de metri. Am recurs la această soluție pentru a nu afecta proprietățile aflate pe cursul drumului", explică Florin Birta.

Pe anumite porțiuni drumul va fi supralărgit pentru a le oferi șoferilor o vizibilitate cât mai bună. Și în acest caz termenul de execuție este de 12 luni. Proiectul va fi susținut cu fonduri din bugetele primăriilor Oradea și Oșorhei.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri