Sari la conținut

BIHOR. Gunoaie gestionate cu 44 de milioane de euro

Prin contractul semnat de ministrul Mediului, Bihorul va fi împărţit în şase zone de colectare a deşeurilor. Adus la Oradea, gunoiul va fi sortat în staţii speciale astfel încât să poată fi reciclat. Din cele peste 44 de milioane de euro se vor face şi alte investiţii.

"Realizarea şi echiparea cu containere de mare capacitate a trei staţii de transfer şi anume Beiuş, Marghita, Salonta, închiderea celor opt depozite neconforme", susține Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor

"Obiectivul nostru la nivel naţional, cu 30 de proiecte similare cu cel pe care îl semnăm azi, este să putem să spunem că marea majoritate a cetăţenilor va avea acces la un management adecvat, la un sistem de colectare şi management adecvat a deşeurilor", explică Attila Korodi, ministrul Mediului.

Referindu-se la semnarea contractului la Oradea, ministrul Attila Korodi a făcut şi o glumă:

"Astăzi fiind ziua de naştere a domnului Kiss, am venit pentru a da un cadou judeţului, dar cred că în primjul rând este nu un cadou, ci un gest onest făcut de administraţia publică locală."

Primarii din Bihor se tem că proiectul va întâmpina unele greutăţi.

"Avem probleme aş putea să spun la încasarea banilor de la populaţie spre acea firmă care va câştiga licitaţia", crede Ioan Şora, primarul comunei Pomezeu.

Ministrul Mediului a inaugurat la Oradea o staţie specială care produce curent electric din gunoi.

Centrala a fost construită cu mai bine de 200 de mii de euro, iar curentul produs va fi vândut în sistemul naţional.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș