Sari la conținut

BIHOR. PNL a început negocierile cu UDMR

Ilie Bolojan speră ca până la începutul săptămânii viitoare să ajungă la o înțelegere cu UDMR: "Mai există și alte coaliții care ar putea fi făcute - PSD, ALDE, UDMR -, dar ele sunt coaliții de blocaj, care nu vor face nimic pentru a dezvolta acest județ. Este cât se poate de clar, pentru că sunt la limită. Jumătate plus unul și orice om care lipsește duce la blocarea deciziilor în consiliu."

Pentru a ajunge la o înţelegere cu UDMR, liberalii sunt dispuşi să încheie o alianţă şi la nivelul Consiliului Local, chiar dacă acolo PNL are o majoritate confortabilă.

"Suntem în situația în care la Consiliul Județean nu avem o majoritate, prin urmare, pentru a funcționa și Consiliul Județean optim, va fi nevoie să existe o coaliție în județul Bihor. Pentru aceasta noi suntem dispuși să negociem și la nivelul municipiului Oradea o formulă de coaliție", susţine Ilie Bolojan.

Până marţi, membrii PNL se vor hotărî cine va fi ales viceprimar în Oradea. Sunt şanse inclusiv ca Mircea Mălan să revină pe postul pe care l-a ocupat în ultimii patru ani. Asta, cel mai probabil dacă PNL nu va obţine şefia Consiliului Judeţean.

"Pe lista de consilieri municipali, teoretic, am aceeași șansă, dacă doresc și dacă partidul va decide, să fiu unul dintre viceprimari", a explicat Mircea Mălan, candidatul PNL la Consiliul Judeţean Bihor.

Pe plan naţional, Ilie Bolojan îşi doreşte în perioada următoare numirea unor noi preşedinţi în locul celor demisionari de la conducerea filialelor de sector şi redactarea unui program coerent de guvernarea în vederea alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Robert Rezmuves