Sari la conținut

Carnavalul Florilor, pe 21 august la Oradea

Anunţul organizării ediţiei din acest an a Carnavalului Florilor a fost făcut de viceprimarii din Oradea şi Debreţin, Florin Birta şi Diana Szeles, în aquapark-ul încă nedeschis de la Oradea. Un loc deloc ales la întâmplare, deoarece unul dintre carele alegorice va fi personalizat de edilii orădeni.

"Va reprezenta aquapark-ul din Oradea şi totodată mascota echipei de baschet a Clubului Sportiv Municipal Oradea, care participă la o distracţie în aquapark-ul din Oradea", a explicat Florin Birta, viceprimar de Oradea.

Diana Szeles, viceprimarul din Debreţin a apreciat parcul acvatic din Oradea, pe care nu îl consideră un concurent pentru cel din orașul maghiar: "Vă felicit din inimă pentru construcţia acestui complex. Sunt convinsă că va avea un efect benefic asupra turismului local. Noi, în Debreţin, aşa gândim că ceea ce e bine pentru vecinii noştri, e benefic şi pentru noi."

De altfel, reprezentanţii celor două localităţi au avut mai multe întâlniri în ultima perioadă pentru a stabili strategii de promovare turistică.

"Va trebui să identificăm zonele în care putem avea o colaborare reală, pentru că turismul dintre Oradea și Debrețin se întâmpla. Și mai nou se întâmpă destul de mult. Foarte mulți localnici pleacă spre Debrețin, foarte mulți locuitori ai orașului vin spre Oradea după ce s-a reabilitat și cetatea", susţine Mihai Jurca, președintele Asociației de Promovare a Turismului din Oradea și Regiune.

La a XI-a ediție a Carnavalului Florilor din Oradea vor participa şapte care alegorice, care vor fi însoţite de un alai format din 600 de persoane, majoritatea dansatori, majorete sau artişti. Punctul final al defilării din oraş va fi pentru prima dată Piaţa Unirii. Acolo unde va fi amplasată o scenă pe care vor avea loc recitaluri şi spectacole.

Reporter: Adrian Ciucuriță
Operator: Florin Lucuța