CJ Bihor | Replică la acuzele PNL Bihor

Data publicării:
raspuns CJ acuze PNL

Consiliul Judeţean Bihor a răspuns acuzaţiilor lansate de preşedintele PNL Bihor Ilie Bolojan şi a negat că ar fi "sifonat" două milioane şi jumătate de lei din bugetul judeţului. Unul dintre vicepreşedinţii instituţiei, Traian Bodea, susţine că raportul Curţii de Conturi arată o abatere de doar 180 de mii de lei, bani care au fost parţial recuperaţi. În cazul altor sume au fost depuse contestații, susține Bodea.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ilie Bolojan a vorbit despre un raport al Curţii de Conturi, care a verificat două dintre direcţiile subordonate Consiliului Judeţean: Direcţia Social-Comunitară şi pe cea de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

"Peste 500 de mii de euro au fost alocaţi pe diferite proiecte; în aceste alocări Curtea de Conturi găsind elemente de încălcare a legii", spunea vineri, 29 iulie, Ilie Bolojan.

Președintele PNL Bihor s-a referit la neasigurarea cofinanţării beneficiarilor în cazul unor proiecte sau plata acesteia din alte fonduri publice.

Reacția Consiliului Județean a venit miercuri, prin intermediul vicepreședintelui Traian Bodea: "Consider că a folosi cuvântul "fraudă", pe care nu l-am găsit nicăieri în raportul Curţii de Conturi utilizat undeva, este tendenţios spus. Nu doresc să planeze asupra noastră suspiciunea că noi, la Consiliul Judeţean, cu banii publici facem ce dorim."

Traian Bodea a precizat că, potrivit raportului Curții de Conturi, Consiliul Județean are de recuperat aproximativ 180 de mii de lei.

"Din această sumă, 112 mii de lei sunt contestaţi. Deci am depus contestaţie şi aşteptăm răspunsul."

Chiar dacă și restul banilor au fost daţi legal, problema a apărut din cauza unor ONG-uri care nu ar fi adus facturile şi chitanțele la timp, spune vicepreședintele CJ Bihor. "Între zeci de astfel de organizaţii, se mai găseşte câte una din ele care să nu aducă o dovadă a cheltuirii banilor pe două, pe trei, pe cinci mii de lei."

Potrivit lui Bodea, alți aproape 8 mii de lei invocați în raportul Curții de Conturi la capitolul investiții au fost recuperați în timpul controlului.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri