Sari la conținut

Comercianții din fosta piață Rogerius se vor muta în centrul de afaceri până pe 1 iunie

Mutarea comercianților va începe după ce muncitorii au finalizat azi al doilea tronson al centrului de afaceri ridicat pe locul fostei piețe Rogerius. Întins pe o suprafață de trei mii de metri pătrați, acesta va găzdui 390 de mese pentru comercianții de legume, fructe, produse din carne și de panificație. Până în 1 iunie, comercianții se vor instala în noul spațiu, iar cortul în care au stat un an va fi dezinstalat.

„Cei care și-au desfășurat activitatea în cort vor avea un spațiu adecvat, condiții mult mai bune decât în cort și că putem începe lucrările la parcarea de la Spitalul Municipal. Am făcut achiziția pentru procesul de execuție, urmează să atribuim contractul", susţine Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

Primul tronson al centrului de afaceri a fost terminat în luna octombrie 2014, iar cel de-al treilea, spre strada Corneliu Coposu, va fi gata până la finalul anului. El va adăposti sectoarele de produse bio şi apicole, flori și produse tradiţionale. În același timp va fi realizată o porțiune dintr-un pasaj subteran care va lega centrul de viitoarea parcare subterană, din fața Spitalului Municipal.

„Vorbim de 27 de metri lungime de pasaj subteran și de un lift care va fi coborât cu un nivel suplimentar, pentru ca să se facă legătură cu viitoarea parcare", spune Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.

Întregul proiect costă 6,7 milioane de euro, din care 3 milioane de euro sunt nerambursabili. Potrivit proiectului, centrul de afaceri va avea cafenele, spații verzi deasupra clădirii și un sistem inovativ de colectare a apei pluviale.

Reporter. Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboș