Contre pe organizarea referendumului pentru alipirea Sînmartinului la Oradea

Data publicării:
contre referendum 200614

Întruniţi joi în şedinţă consilierii locali din Oradea au trebuit să îşi dea acordul pentru organizarea unui referendum prin care orădenii să fie întrebaţi dacă vor sau nu ca oraşul să fuzioneze cu comuna Sînmartin. Doar că aleşii UDMR nu au văzut rostul acestei consultări până când locuitorii comunei nu se vor pronunţa în acest caz.

"Aş propune prima dată să vedem părerea dumnealor, dacă cineva a reuşit, probabil printr-o eventuală hipnoză colectivă, să-i convingă că e mai bine să plătească mai mult, atunci se vor pronunţa şi aş propune să amânăm referendumul în Oradea", a declarat Ladislau Ritli, consilier local UDMR.

"Când îl aud pe domnul Ritli ce spune mă întristez. Pentru că, dacă asta e părerea unui consilier din Oradea despre modul în care se trăieşte în acest oraş, după ce partidul pe care îl reprezintă a gestionat şi cu alte partide treburile oraşului, este trist", consideră Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

"Ceea ce nu înţeleg eu este de ce, dacă aceşti oameni s-au stabilit în jurul oraşului, de ce cu măsuri administrative încercăm să-i aducem înapoi?", se întreabă Ladislau Ritli.

"Este vorba de a avea teritorii pe care să poţi dezvolta o localitate atât pentru zonele industriale dar şi pentru turism şi pentru zona de locuit", a explicat primarul Bolojan.

Unirea comunei Sînmartin cu Oradea ar trebui să ajute ambele localităţi să atragă cât mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii.

"Trebuie să avem în vedere să nu ne înjure copii noştri, copii copiilor noştri că am avut o oportunitate şi nu am ţinut cont de ea prin accesare de fonduri", a precizat Lucian Popuş, primarul comune.

În ciuda contrelor dintre consilieri, proiectul a fost aprobat, astfel că referendumul se va desfăşura odată cu alegerile prezidenţiale.

reporter: Bogdan Costea
operator: Rezmuves Robert

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri