Sari la conținut

Corul de cameră Madrigal a ridicat sala în picioare la Oradea

Corul Madrigal a venit la Oradea la invitaţia ordinului templierilor, comanderia Oradea. Pe durata celor două ore ale concertului, ansamblul a interpretat compoziţii laice şi piese religioase din repertoriul românesc şi internaţional.

"Ne bucurăm că să transmitem emoţii publicului şi ne motivează foarte mult acest lucru în momentul în care avem un public cum e cel orădean, ne mobilizează să fim mai buni, să dăm tot ce putem din noi", spune tenorul Emanuel Pecingină.

Punctul culminant al serii a fost rugăciunea Tatăl nostru, în aranjamentul lui Dan Mihai Goia, care a ridicat sala în picioare. 

"Am plâns şi eu alături de ei pentru că a fost foarte emoţionant. La primele acorduri din Tatăl Nostru am văzut cum se ridică încet, încet, în silenţio, în picioare şi atunci pur şi simplu emoţiile mele au fost fără margini, pentru că i-am simţit alături de mine, pe toţi şi-i port în sufletul meu pe toţi orădenii", spune soprana Florina Hinsu, invitatul special al serii. 

"În mărimea în care a fost cântat de către Madrigal, cu doamna Florina Hinsu, nu a putut să nu ne emoţioneze", a remarcat PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

Corul Madrigal este unul dintre cele mai cunoscute branduri muzicale ale României. A fost înfiinţat în anul 1963, sub bagheta maestrului Marin Constantin, iar în 1992 a devenit bun al patrimoniului universal UNESCO.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş