Crăciunul, pe meleaguri străine

Data publicării:
stire 20turism-39661

Cristian Sabău a decis ca anul acesta, de Crăciun, să plece alături de soţie şi copii în Viena. E convins că vor avea parte de o experienţă unică, iar preţul excursiei nu este foarte mare.

"În Viena o să facem sărbătorile cu familia. Am venit la agenţie să luăm nişte informaţii, sperăm să fie frumos după cum ni s-a prezentat, n-avem niciun dubiu că nu va fi", spune Cristian Sabau.

Tour-operatorii spun că nu e atât de scump să-ţi îndeplineşti un astfel de vis. 300 de euro costa un pachet de trei nopţi pentru o persoană la un hotel de patru stele în preajma Crăciunului.

"În Viena, respectiv în Budapesta sejururi de trei sau patru nopţi cu demipensiune", spune tour operatorul Natalia Birau.

Cei cu dare de mână aleg să-l viziteze pe Moş Crăciun în îndepărtata Laponie. Pentru patru zile, aceştia scot din buzunar nu mai putin de patru mii de euro pe familie.

"Turiştii sunt interesaţi de vacanţele în ţara lui Moş Crăciun, în Laponia unde tarifele sunt mai ridicate, dar şi vacanţa este extraordinară", adauga Natalia Birau.

"În general din veniturile nedeclarate, dar care există, care fac ca, iată, în perioada de criză economiile românilor să crească pe de o parte, iar pe de altă parte este un act de terapie culturală, individuală cum că merităm şi noi măcar atâta după ce am tras un an", explica analistul financiar Dacian Palladi.

Chiar dacă mulţi turişti au rezervat din timp plecările pentru perioada sărbătorilor, agenţiile de turism au încă valabile ofertele de sărbători în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri