Donatorii de sânge, premiați cu plimbări în mașini de lux

Data publicării:
voucher donare sange

Donezi sânge și poți avea șansa să te plimbi cu o mașină de lux. Este oferta clubului Rotaract din Oradea, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină din oraș. Pentru gestul lor, donatorii vor primi un voucher și vor participa la o tombolă. Aceasta va avea loc în weekend, în cetatea din Oradea, unde vor fi organizate și concerte și expoziții auto.

„La nivel național se observă reducerea cu aproximativ 20% a numărului de donatori, ceea ce este semnificativ. Asta, cu siguranță îşi pune amprenta asupra capacităţii noastre de a acoperi comenzile din spital", a declarat Ligia Burtă, șefa Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea.

Criză donatorilor de sânge se manifestă și în Oradea, motiv pentru care Rotaract Club și Centrul de Transfuzie Sanguină au venit cu o ofertă inedită: donatorii vor putea participa la o tombolă care va oferi ca premii plimbări gratuite cu mașini de lux prin centrul orașului.

„Este un proiect marca Rotaract Club Oradea, în colaborare cu GajuKYd și a Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea. Cauza pe care o promovăm este conștientizarea necesității de sânge", a spus Octavian Boldea, președinte Rotaract Club Oradea.

„Am adus mașini special prezente pentru Oradea, vrem să stim ce te pasionează, ce te face să vibrezi. Scopul nostru este să facem oamenii să înțeleagă cât de importantă și gravă este cauza asta în România și nu numai", a completat Virgil Halacu, organizator al acţiunii.

Plimbările cu mașinile de lux se vor desfășura în cadrul „Show& Shine", programat în weekend, în Cetatea din Oradea. Cu această ocazie vor avea loc concerte și ateliere de informare și de prevenire.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri