Drum blocat la Popeşti. Camioanele care transportă cărbunele pentru CET Oradea, oprite cu o maşină de pompieri

Data publicării:
Popesti protest drum blocat

sursa foto: Gabor Szilagyi/Digi24 Oradea

Drumul comunal care face legătura între Drumul Judeţean 191 şi gara din Popeşti a fost blocat în această dimineaţă, în jurul orei 7:30. Pe şosea a fost aşezată o maşină de pompieri, care aparţine primăriei locale. 

"Nu mai suportăm mizeria pe care camioanele care aduc cărbunele de la exploatarea Voivozi o fac prin comuna noastră", a declarat pentru Digi24 Oradea primarul Dorin Curtean. "Pe DJ 191 e plin de noroi, casele sunt stropite, sunt crăpate din cauza trepidaţiilor. Recent am avut cinci accidente din cauza noroiului de pe şosea."

Potrivit edilului, fiecare din cele 34 de camioane care aduc cărbune de la exploatarea Voivozi fac zilnic 15-20 de curse. Ele aduc în fiecare zi în jur de 2500 de tone de lignit, care sunt încărcate în vagoane şi trimise la Oradea, unde cărbunele este folosit ca materie primă de electrocentrala locală.

sursa foto: Gabor Szilagyi/Digi24 Oradea

"Am încercat să discut cu firma care transportă cărbunele. Administratorul mi-a promis acum două săptămâni că va rezolva situaţia, să nu mai fie noroi pe drum. Nu s-a întâmplat nimic", susţine primarul de Popeşti. Dorin Curtean spune că toată situaţia durează de un an, deşi exploatarea funcţionează în zonă de 9 ani. 

Camioanele traversează comuna Popeşti pe o distanţă de 7 kilometri. Localnicii au ajuns la capătul răbdării din cauza mizeriei şi a zgomotului, motiv pentru care i-au cerut să ia măsuri. Edilul susţine că a sesizat şi Consiliul Judeţean, ca administrator al DJ 191, în legătură cu această situaţie. 

Cărbunele extras la Voivozi alimentează CET Oradea, care are nevoie de 100 de mii de tone de lignit pe luna de iarnă ca să asigure căldura şi apa caldă în municipiu. Administratorul special al CET Oradea, Stănel Necula, a precizat pentru Digi24 Oradea că în stocul centralei mai există acum 30 de mii de tone de cărbune.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri