Drumul Apusenilor, faza pe SEAP. Lucrarea este în valoare de 32 de milioane de lei

Data publicării:
drumul apusenilor

Drumul Apusenilor, sectorul din Bihor, a ajuns în faza licitaţiilor pe Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice. Consiliul Judeţean Bihor a urcat pe SEAP lucrarea în valoare de peste 32 de milioane de lei, în care sunt cuprinse proiectarea şi execuţia celor 12 kilometri de drum judeţean între Remeţi şi limita cu judeţul Cluj.

Drumul Apusenilor este cel mai mare proiect de infrastructurã rutierã montanã din Transilvania. În Bihor, el este împãrțit în trei tronsoane: Beiuș - Stâna de Vale, Stâna de Vale - Remeți, limita județului Cluj, respectiv tronsonul care leagã Salonta de Tinca.

"Drumul Apusenilor este foarte important pentru județul Bihor, pentru locuitorii din zona respectivă, dar eu zic că pentru tot turismul din România. În acest moment el este pe SEAP, primul tronson de drum, de la Beiuș până la Coada Lacului, în localitatea Remeți și așteptăm depunerile de oferte. E un termen de 45 de zile în care cei care doresc să realizeze acest drum, să construiască și să participe la licitație, pot să vizioneze traseul, să vadă despre ce este vorba. Licitație este pentru proiect plus execuție", susţine Ioan Mang, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor

Pe raza judeţului Cluj, Drumul Apusenilor va avea o lungime de 25 de kilometri, cuprinsã între limita cu Bihorul şi DN1. Termenul limitã pentru depunerea ofertelor pentru porţiunea de 12 kilometri din Bihor este 14 mai.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri