După aproape trei luni de la începerea anului şcolar, merele au ajuns la elevii din Bihor

Data publicării:
mere

Două luni şi jumătate. Atât au avut de aşteptat elevii din Bihor până să muşte din primul măr promis în acest an şcolar de guvernanţi. Pentru că în toamnă, licitaţia pentru desemnarea firmei care va livra merele a fost contestată, fructele nu au mai ajuns în şcoli. Ca soluţie provizorie Consiliul Judeţean Bihor a decis să încheie un contract pe o perioadă determinată cu o firmă care să distribuie fructele până la vacanţa din decembrie.

Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor: "Deocamdată, pentru zilele rămase din acest an pentru, 20 de zile sunt asigurate printr-un contract încheiat printr-o negociere directă."

Cei mai bucuroşi sunt elevii din clasele primare, care în pauza mare sunt primii la coşul în care sunt ţinute fructele. De când mănâncă mere învăţătoarele au observat că elevii neglijează chioşcul de incintă şi consumă mai puţine dulciuri.

"Merele sunt fructul lor preferat, le place. Până nu primeau aceste fructe își aduceau de acasă, iar după programul de lecții le consumau, acum cu atât mai bine", spune Ana Cuc, învățătoare.

Din punctul de vedere al medicului nutriţionist Amorin Popa, "fructul, dacă este proaspăt și de calitate, oferă copilului vitaminele foarte importante, necesare mai ales în sezonul rece, la care se adaugă un aport important de fibre vegetale care asigură digestia corespunzătoare."

Nimeni nu ştie însă dacă merele vor mai fi distribuzite şi după sărbători deoarce până acum nu a fost organizată o licitație în acest sens.

"Deja au fost înaintate documentele pe SEAP pentru licitația care, probabil, se va desfășura în cursul anului viitor", susţine purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor.

Conform proiectului Ministerului Educaţiei, elevii trebuie să primească mere timp de 85 de zile, indiferent de structurată anului şcolar.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Cristian Rusu
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri