Excursie în Polonia, premiul la o tombolă pentru locuitorii din Cavnic care își plătesc impozitele până pe 31 martie

Data actualizării: Data publicării:
impozite ghiseu

Iniţiativă inedită a primăriei din orașul maramureșean Cavnic. Edilii au găsit soluţia pentru a atrage bani în conturile municipalităţii: localnicii care îşi plătesc integral taxele şi impozitele locale pot câştiga o excursie de trei zile în Polonia. Oferta a avut efectul scontat: în primele două luni ale acestui an în conturile primăriei Cavnic au intrat cu 255 de mii de lei mai mult decât în 2018.

”- Dacă achitaţi integral puteţi participa la tombolă. Avem o excursie pentru două persoane în Polonia. Dacă achitaţi până în 31 martie toate taxele...
- Dacă tot sunt aici, sigur că da!”

Ideea i-a venit primarului Vladimir Petruț în urmă cu trei ani, după ce administrația locală nu a mai avut bani ca să plătească factura de gaz: ”Am păţit într-un an că nu am reuşit să plătim utilităţile la timp şi era să avem blocate, practic, gazele. Şi, mai mult, după ce am plătit, după două luni și jumătate ne-a venit o penalitate de 8.000 de lei, pe lângă factura pe care o aveam de plătit.”

Tot ce trebuie să facă oamenii este să-şi achite integral, până la 31 martie, atât impozitul pe proprietăţi, cât şi utilităţile. În primele două luni au crescut încasările din aceste taxe cu 45 la sută faţă de anul trecut.

”Banii ăştia ne ajută”, recunoaște primarul oraşului Cavnic. ”Suntem cu salariile la timp, cu utilităţile, inclusiv avem bani şi putem să dăm drumul la unele investiţii ca să nu aşteptăm bugetul.

Excursia în Polonia pentru două persoane costă 260 de euro. Pentru mulţi localnici o călătorie într-o altă ţară ar fi o premieră.

”- Aţi mai fost vreodată plecată în străinătate?
- Nu, nu am fost niciodată!
- Vă doriţi să mergeţi?
- Dacă s-ar putea, cum să nu!”

”- Vă aşteptaţi să câştigaţi excursia în Polonia?
- Nu neapărat! Din obişnuinţă facem aşa ceva!
- Şi dacă totuşi veţi câştiga?
- Ne vom bucura!”

În primii doi ani de la introducerea tombelei, primăria le-a oferit localnicilor un premiu în valoare de o mie de lei. Din acest an, câştigătorii vor pleca pentru trei zile în Polonia.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri