4.000 de turiști se află la Vârtop, unde au loc "Serbările Zăpezii"

Data actualizării: Data publicării:
schiori pe teleschi

Zăpadă din belșug, munte, soare, concursuri de schi și concerte. De toate au parte turiștii cazați în acest weekend la Vârtop, din județul Bihor. În această perioadă stațiunea montană găzduiește "Serbările Zăpezii", eveniment care a atras peste 4.000 de amatori de munte și distracție.

"Serbările Zăpezii" sunt organizate pentru a noua oară la Vârtop. Pe lângă concerte și focuri de artificii, sâmbătă turiștii au avut parte de două concursuri inedite de schi și de snowboard. 75 de participanți s-au aliniat la linia de start, iar printre ei s-au aflat atât amatori, cât și schiori cu experiență.

"- Pârtia e foarte bună, zăpada e înghețată, e atmosferă.
- Important că e soare?
- Bine că nu e ceață", s-a bucurat un schior.

"De 7 ani practic schiatul cam în fiecare weekend, dar și în timpul săptămânii, uneori după ce ies de la școală", spune un participant.

"Concursul de schi este pe o pârtie de aproximativ 2 kilometri. Are porțile la aproape 20 de metri, sunt vreo 26 de viraje de luat, este o cursă de dificultate medie", a explicat Victor Mihalcea, prezentatorul evenimentului. "În anii precedenți am avut ba ceață, ba puțină lapoviță - de data aceasta avem și condții, mulți concurenți, o pârtie pe măsură, un traseu bun."

Cei care au participat la cele două concursuri au primit din partea organizatorilor diplome, cupe și premii.

"- Am participat în fiecare an la concurs.
- Pentru premii sau doar pentru distracție?
- Pentru distracție", recunoaște alt schior.

schiuri
schiuri

Începătorii într-ale schiatului au avut la dispoziție serviciilor monitorilor. Prețul unei ședințe de 60 de minute este de 90 de lei.

"Cam de la trei ani copilul are un pic de stabilitate, stă pe schiuri, pricepe ce îi spunem noi. Cel mai important e să îi placă celui mic să vină la schi. Un curs de schi ar trebui să fie de luni până duminic[, cu două-trei ore în fiecare zi", spune David Codrin, monitor de schi.

O urcare cu telescaunul costă 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. În ultima lună toate unitățile de cazare din Vârtop au fost ocupate integral. În weekend în stațiunea bihoreană s-au aflat de peste 4.000 de turiști.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri