Incendiu la o hală de oi din Miersig

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Miersig oi 300617 (5)

Sute de animale de la o fermă din Bihor au fost la un pas să ardă de vii, după ce un incendiu violent a cuprins grajdul în care erau ţinute. Au fost scoase la timp, în timp ce focul a fost cu greu stins de pompieri. Asta pentru că un vecin nu le-a permis salvatorilor să își alimenteze mașinile dintr-un iaz din apropiere.

incendiu Miersig oi 300617 (1)
incendiu Miersig oi 300617 (1)

foto: ISU Crişana

De câteva clipe a fost nevoie ca flăcările să cuprindă o întreagă construcţie a unei ferme din Miersig. Proprietarii şi angajaţii fermei au venit într-un suflet şi au reuşit să scoată la timp animalele. 300 de oi se aflau înăuntru. Însă patru capre au fost arse de vii în interiorul construcţiei.

„Probabil de la instalaţie sau baloţii s-au supraîncălzit. Animalele au reuşit să le scoată afară”, spune Gheorghe Cucuvici, proprietarul fermei.

„Alarmă, panică generală, copii mei au dat telefon la pompieri la Tinca şi la Oradea. Eu am fugit între timp încoace când era în vâlvătaie”, susţine un angajat.

Flăcările purtate de vânt ameninţau să se extindă la o fermă în care se aflau 20.000 de pui şi la o fabrică de hârtie din zonă.

„Aici sunt 3 ferme în jur dacă bătea vântul în sens contrar, ducea flăcările sau scânteile, sunt depozite de paie”, spune un martor.

La locul incendiului au sosit de urgenţă mai multe echipaje ale pompierilor. Intervenţia lor a fost îngreunată de faptul că proprietarii unui iaz din apropiere au interzis accesul specialelor care trebuiau alimentate cu apă.

„Au întâmpinat dificultăţi datorită lipsei apei; cu toate că în zonă era o sursă de alimentare cu apă, iar persoanele fizice şi juridice ce deţin acea proprietate au refuzat accesul pompierilor”, a detaliat colonelul Alin Nemeş, de la ISU Crişana.

Cei care s-au opus alimentării maşinii pompierilor au fost amendaţi cu 10 mii de lei. În urma incendiului au ars câteva zeci de baloţi de paie şi o parte din acoperişul grajdului. Pompierii urmează să afle care este cauza izbucnirii focului, dar bănuiesc că incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit.

Reporter: Bogdan Costea | Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri