Sari la conținut

Înscrieri pentru Digi Oradea City Running Day 2016

Deşi ediţia din acest an a semimaratonului este programată pe 18 septembrie, organizatorii au deschis deja perioada înscrierilor din cauza numărului mare de solicitătri. În plus, sportivii profesioniști își pregătesc, încă de acum, calendarul competițional pentru acest an. Aflat la cea de-a şasea ediţie, evenimentul cuprinde cinci probe, dintre care una dedicată copiilor.

"Avem deja înscrişi chiar din patru ţări pentru eveniment, România, Ungaria, Slovenia şi Grecia în momentul de faţă", confirmă Jozsef Deme, organizator Digi Oradea City Running Day.

"În toamnă, sportivii vor lua startul din Piaţa Ferdinand. Cei care se înscriu la proba de semimaraton vor trebui să alerge 21 de kilometri pe un traseu prestabilit", spune Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

"Estimăm, bineînţeles dacă şi vremea va ţine cu noi, estimăm undeva la o mie de alergători", completează Jozsef Deme.

Până acum şi-au anunţat participarea sportivi din România, Ungaria, Slovenia şi Grecia. Dacă în ultimii doi ani, Ionuţ Marţi a participat la ştafetă, anul acesta, tânărul este hotărât să-şi testeze rezistenţa în proba de 10 kilometri.

"- Este o provocare pentru toată lumea şi le sugerez tuturor să încerce.
- Cum a fost experienţa din anii trecuţi?
- A fost o experienţă foarte plăcută. An de an evoluez şi încerc să ajung să fac cei 21 de kilometri până la urmă."

Nici fetele nu se lasă descurajate de distanţele mari ce trebuie parcurse.

"M-am decis de curând să mă apuc de sport şi m-am gândit că ar fi o provocare pentru mine această competiţie."

"Mi se pare o provocare să alerg alături de altă lume."

Înscrierile se pot face online pe siteul concursului. Taxa de participare începe de la șase euro pentru proba de cinci kilometri și ajunge la 12 euro pentru cea de semimaraton. Ca în fiecare an, organizatorii caută un caz social pentru care participanţii vor putea face donaţii.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă