Întrebări, probleme şi răspunsuri pentru preşedinţii secţiilor de votare de la referendum

Data actualizării: Data publicării:
prelucrare presedinti sectii votare

Când vor putea intra în secţiile de votare? Unde trebuie păstrate ştampilele şi câţi bani vor primi pentru cele două zile de referendum? Au fost câteva dintre întrebările la care au primit răspuns cei peste 600 de preşedinţi ai secţiilor de votare din Bihor care vor participa la referendumul din 6-7 octombrie. Instruirea acestora s-a desfăşurat dimineaţă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Preşedinţii secţiilor de votare au aflat de la reprezentanţii Prefecturii, ai ISU, Poliţiei şi STS ce trebuie sã facã în cele douã zile ale referendumului. Au aflat cã ar putea avea probleme cu amenajarea unor secţii, deoarece cursurile şcolare nu au fost suspendate vineri.

Ioan Mihaiu, prefectul judeţului Bihor: "Mai ales în Oradea este o problemă: din 143 de secţii, 133 sunt în şcoli grădiniţe şi creşe. Sunt unele cu program prelungit până la ora 17, 18 şi ar fi practic imposibil să amenajăm secţiile."

Dupã discuţii purtate cu reprezentanţii IŞJ Bihor s-a luat decizia ca elevii din clasele transformate în secţii de vot sã desfãşoare vineri activitãţi extraşcolare. Astfel sãlile vor fi eliberate pâna la ora 10.

Preşedinţii au primit apoi principalele informaţii pe care sunt obligaţi sã le transmitã şi celorlalte persoane din comisie.

Florina Crişan, preşedintele BEJ Bihor: "Nu există incompatibilităţi între membrii biroului electoral al secţiei de votare pe motiv de rudenie. Nu plecaţi acasă cu ştampila secţiei de votare, nici cu buletine de vot, nici cu liste electorale."

Pentru cele cinci zile cât sunt implicaţi în organizarea referendumului, preşedinţii de secţii de votare vor primi 875 de lei.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri