Sari la conținut

Inundații în Maramureș. 70 de oameni au fost izolați pe Valea Vaserului

Ploile torențiale din ultimele zile, dar și topirea zăpezilor și nivelul ridicat al apelor au creat probleme în Maramureș. 70 de persoane au rămas izolate astăzi pe Valea Vaserului din Vișeu de Sus, după ce drumul a fost acoperit cu zăpoare de gheață înalte chiar şi de trei metri pe o distanță de circa 6 kilometri.

20

foto: ISU Maramureș

Bucățile foarte mari de gheață au afectat și șase gospodării.

Printre cei izolați nu au existat persoane care să necesite asistență medicală de urgență, dar un echipaj SMURD s-a aflat în zonă pentru a acorda, la nevoie, îngrijiri.

„O persoană în vârstă de 58 de ani, a cărei casă a fost cel mai grav afectată, a fost evacuată. (...) La dispoziția prefectului Sebastian Mihai Lupuț, li s-au distribuit persoanelor izolate apă potabilă și hrană. În cursul zilei de mâine (duminică – n.n.), pompierii vor transporta la fața locului apă menajeră”, a transmis Anca Goja, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş.

Mai mulți pompieri au intervenit pentru deblocarea drumului, iar în zonă s-a aflat și prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț.

Sâmbătă, până la orele prânzului, pompierii militari din Maramureș au efectuat 13 intervenții în județ. Printre acestea, și o explozie controlată, menită să distrugă podul de gheață format pe râul Iza, pe raza localității Oncești.

7

„Zăporul, în lungime de circa 7 kilometri, cu o lățime medie de aproximativ 30 de metri a rezistat, iar pompierii aflați la fața locului (...) efectuează acum o misiune de recunoaștere, în aval, pentru identificarea unei zone potrivite pentru o nouă detonare”, au transmis reprezentanţii ISU Maramureş.

Reporter: Izabela Jurasko
imagini: ISU Maramureş/ amator