Ioan Mang, replică la acuzaţiile PNL

Data actualizării: Data publicării:
CJ Bihor sedinta ratata

După acuzele de joi ale consilierilor județeni ai PNL referitoare la ceea ce numeau "împărţirea inechitabilă" a bugetului Consiliului Judeţean Bihor, azi a venit replica PSD. Vicepreşedintele administraţiei judeţene, social-democratul Ioan Mang a precizat că faţă de anul trecut nu au crescut foarte mult cheltuielile de funcţionare. În schimb, liderul PSD îi acuză pe unii aleşi liberali că au avut interese personale în unele proiecte pe care le-au propus.

Consilierii liberali au acuzat alianța aflată la putere în CJ Bihor de lipsă de transparenţă a cheltuielilor și de scăderea bugetului la investiţii în schimbul creşterilor salariale din administraţie.

Ioan Mang, vicepreşedinte CJ Bihor: "Se spunea ieri (joi - n.n.) că ne-au crescut foarte mult cheltuielile de funcţionare. Nu e adevărat. Că dăm banii pe salarii, cheltuim mult cu salariile. 7% sunt cheltuielile, creşterea cheltuielilor de funcţionare pe acest an faţă de anul trecut."

Mang a răspuns și acuzelor consilierilor PNL potrivit carora mai multe proiecte propuse de liberali nu s-au regăsit pe ordinea de zi a ședinței de joi a administrației județene.

Sebastian Lascu, consilier PNL: "Un proiect ar fi igiena peisajului, un proiect pe care l-am depus chiar eu, ce constă în amplasarea de grupuri sanitare şi duşuri în zonele turistice din judeţul Bihor. Este un proiect de o sută de mii de euro."

Ioan Mang, vicepreşedinte CJ Bihor: "Eu nu neg necesitatea unor astfel de lucrări. Dar le amintesc celor de la PNL: consiliul Judeţean nu are terenuri în acele zone. Unii colegi de partid din zona amintită spuneau că ar fi un conflict de interese la mijloc, că unii dintre consilierii PNL care au propus treaba asta au şi pensiune acolo."

Liderul PSD a mai precizat ca din cele 27 de şedinţe convocate la Consiliul Județean, liberalii au lipsit la 9. "Să vină la şedinţe, nu să îşi exprime... şi acolo să îşi spună nemulţumirile, nu altundeva. Au afirmat că nu a fost transparenţă cu bugetul. Bugetul e de mult afişat şi pe site-ul Consiliului Judeţean şi la afişier."

Ioan Mang se așteaptă ca nici luni, 19 februarie, când va avea loc o altă şedinţă a Consiliului Judeţean, aleșii liberali sa nu fie prezenți.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri