Sari la conținut
News Alert

Lecții de la un chitarist celebru. Zeci de tineri au venit la un workshop susținut de AG Weinberger

Inspirat de interpreți de renume mondial, Ovidiu Bolocan a început să descifreze tainele chitarei în urmă cu şapte ani. La sfârșit de săptămână a avut ocazia să-și întâlnească unul dintre preferați chiar în Oradea. În aceeași situație s-au aflat și alți tineri talentați, care au venit să învețe lucruri noi de la AG Weinberger.

"El este un chitarist recomandat de BB King, el fiind regele blues-ului şi AG este bluesman-ul României, deci este o oportunitate minunată că pot să fiu alături de el şi să învăţ chiar de la el, în mod direct, este ceva incredibil", spune Ovidiu Bolocan.

"Având în vedere că eu am învăţat să cânt singur la chitară, nu am avut profesor, este o ocazie să mai aprofundez alte lucruri, să evoluez în arta de-a cânta la chitară", a recunoscut George Demian.

AG Weinberger le-a prezentat celor aproximativ 20 de tineri prezenți nu doar noțiuni de teorie muzicală, ci și amănunte despre modul în care trebuie construită o carieră în domeniu: "Cred că este datoria fiecărui muzician care ajunge la un anumit nivel de maturitate, să înceapă să împărtăşească ceea ce a experimentat tocmai ca să asigure continuitatea acestei forme de exprimare."

Workshopul a fost organizat gratuit de o asociație locală care sprijină tinerele talente.

"Ne-am gândit să le oferim o posibilitate de-ai întâlni pe aceşti mari artişti şi de-a primi din partea lor un suflu de viaţă, de experienţă pe care ei îl trăiesc zi de zi", a precizat Doru Popovici, preşedintele Asociaţiei Hope Music.

AG Weinberger este cel mai cunoscut bluesman din România. El a cântat în deschiderea concertului susținut de cântărețul american Al Di Meola, dar şi pentru fostul preşedinte al Americii Bill Clinton. Artistul a petrecut mai mulți ani peste Ocean, unde a obținut nu mai puţin de 7 selecţii de nominalizare la Premiile Grammy pentru albumul Nashville Calling.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi